Najbolja mozzarella za napoletansku pizzu

Seafood Pizza Melting Cheese

Naj mozzarella za napoletansku pizzu je mozzarella di bufala. Ova mozzarella se proizvodi od mlijeka bivola i poznata je po svom bogatom ukusu, kremastoj teksturi i visokom sadržaju vlage, što je čini savršenom za pizzu napoletanu.

Osim mozzarella di bufala, možete koristiti i fior di latte, koja se pravi od kravljeg mlijeka. Fior di latte je manje masna od mozarele di bufala, ali još uvijek daje dobar rezultat na pizzi.

Kada birate mozzarellu, obavezno provjerite da li je svježa i, po mogućnosti, od lokalnih proizvođača. Svježa mozzarella koja se drži u vodi ili sirutki najbolje je rješenje za napoletansku pizzu jer osigurava dobar okus i teksturu.

Peći za pizzu

Ako želite peći pizzu kod kuće kao profesionalac, evo nekoliko tipova peći koje možete razmotriti:

  1. Pizza peć na drva: Ove peći postižu vrlo visoke temperature (do 500°C), što omogućava brzo pečenje i odličnu hrskavost. Idealne su za autentičnu napolitansku pizzu.
  2. Peć na plin: Slična pizza pećima na drva, ali koriste plin kao izvor energije. Brze su i jednostavne za korištenje, s mogućnošću preciznog podešavanja temperature.
  3. Električne pizza peći: Ove peći su praktične za kućnu upotrebu, lako se koriste i često dolaze s ugrađenim kamenima za pečenje.
  4. Pekači za kruh: Neki modeli omogućuju pečenje pizze, a ako ih pravilno zagrijete, mogu dati odlične rezultate.
  5. Rerne s kamenom za pečenje: Postavljanje kamena za pečenje u običnu rernu može stvoriti uvjete slične profesionalnim pećima.
  6. Kamen ili čelična ploča: Ako nemate specijaliziranu peć, možete koristiti kamen ili čeličnu ploču u običnoj rerni, što će vam pomoći da postignete dobar rezultat.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top